Joe Biden bevriest FinCEN’s Crypto Wallet Rulemaking – Amerikaanse cryptovoorschriften worden herzien

De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden heeft alle regelgeving van het agentschap bevroren, inclusief het voorstel van het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) met betrekking tot cryptocurrency-portefeuilles. Biden zal iemand benoemen om “nieuwe of lopende regels te herzien”, heeft het Witte Huis aangekondigd.

FinCEN’s Crypto Wallet-voorstel bevroren, in afwachting van regelgevende beoordeling

Joe Biden, de 46e president van de Verenigde Staten, heeft alle regels die zijn overgenomen van de vorige regering bevroren, zo maakte het Witte Huis woensdag na zijn inauguratie bekend. Dit omvat het voorstel van het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) dat van invloed is op cryptocurrency wallets. De bevriezing is: “Om ervoor te zorgen dat de aangestelden of aangewezen personen van de president de mogelijkheid hebben om nieuwe of lopende regels te herzien.” laatste nieuws bitcoin online te vinden.

De aankondiging gaat verder:

Met betrekking tot regels die … niet in werking zijn getreden, overweeg dan om de ingangsdata van de regels 60 dagen uit te stellen vanaf de datum van dit memorandum.

“Voor regels die op deze manier zijn uitgesteld, gedurende de periode van 60 dagen … overweeg dan om een ​​commentaarperiode van 30 dagen te openen zodat geïnteresseerde partijen opmerkingen kunnen maken over kwesties”, voegt het toe, erop wijzend dat de vertraging indien nodig kan worden verlengd.

De cryptogemeenschap verwelkomt dit nieuws over regelgevende bevriezing. Advocaat Jake Chervinsky, die een cruciale rol speelde bij het leiden van de cryptogemeenschap om opmerkingen in te dienen bij FinCEN, tweette:

President Biden heeft alle regelgeving van het agentschap bevroren in afwachting van verdere beoordeling. Dit omvat het voorstel van voormalig secretaris Mnuchin over ‘niet-gehoste portefeuilles’. bitcoin prognose is positief.

De advocaat voegde eraan toe: “We hebben hard gevochten en het recht verdiend om adem te halen en te resetten. Janet Yellen is niet Steve Mnuchin. Ik ben optimistisch.” Biden heeft Yellen uitgekozen om de nieuwe minister van Financiën te worden. De voormalige voorzitter van de Federal Reserve is zelf geen fan van bitcoin of cryptocurrencies en verklaarde tijdens een recente hoorzitting in de Senaat dat cryptocurrencies vooral worden gebruikt voor illegale financiering.

Naast de regelgeving van FinCEN over cryptocurrency-portefeuilles, heeft Biden een paar andere regelgevingskwesties geërfd van de Trump-administratie met betrekking tot het Office of the Comptroller of the Currency (OCC). Voormalig OCC-chef Brian Brooks had gewaarschuwd dat sommige van de positieve cryptovoorschriften die hij goedkeurde, mogelijk worden teruggedraaid tijdens de Biden-administratie. Ze omvatten het toestaan ​​van banken om crypto-custody-diensten aan te bieden en openbare blockchains en stablecoins te gebruiken.

“Blockchain, cryptocurrency en gedecentraliseerde financiering doen banken aan wat e-mail deed met het postkantoor. Het is onze taak om de rol van banken te heroverwegen ”, benadrukte Brooks in een artikel dat hij vorige week op The Hill schreef. “Vanwege hun investering in technologie zullen banken de belangrijkste knooppunten zijn die transacties op gedecentraliseerde grootboeken valideren en tokens via blockchains verzenden en ontvangen, zoals ze tegenwoordig digitale betalingen verwerken”, meende hij. “Banken zullen ook zorgen voor advies, bewaring en gestructureerde producten. Banken zouden ook hun 19e-eeuwse rol van uitgifte van schatkistbiljetten kunnen hervatten en digitale munten kunnen uitgeven met dollars. ” Hij merkte bovendien op:

Cryptocurrency en gedecentraliseerde financiering bieden verschillende voordelen … Als de Verenigde Staten zich concentreren op de risico’s en niet op de voordelen, zullen we achterop raken als het wereldwijde financiële systeem opnieuw wordt bedraad.

Brooks noemde als een van de voordelen “het vergroten van de financiële toegang, het geven van meer controle over hun financiële leven aan mensen en het versnellen van wereldwijde betalingen.”

De voormalige bankregulateur maakt zich met name zorgen over een voorstel van congreslid Maxine Waters. Hij drong er bij de regering-Biden op aan om “politiek en innovatie niet te combineren”. Brooks legde uit dat “Maxine Waters, voorzitter van House Financial Services, voorstelt om de innovatie van de afgelopen vier jaar ongedaan te maken”, eraan toevoegend dat “ze de mogelijkheid wil intrekken voor banken om activa in cryptovaluta aan te houden en om de richtlijnen in te trekken dat banken digitale munten kunnen ondersteunen.”

Er zijn ook enkele openstaande cryptogerelateerde problemen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waaronder de rechtszaak tegen Ripple Labs en zijn leidinggevenden. Biden heeft de blockchain-professor Gary Gensler van MIT genomineerd om de nieuwe SEC-voorzitter te worden.

Related Posts